De renovatie van het Klokgebouw was een mega-klus die stap voor stap is aangepakt en nog steeds niet volledig is geklaard.
Als eerste trokken de twee fitnessstudio's in het pand. Vervolgens werd als eerste grote project de verbouwing van de noordvleugel voor PopEI aangepakt. Direct gevolgd door de realisatie van 30 basic werkunits op twee etages in het hoofdgebouw. Daarop volgend werden twee units van zo'n 1.000 m² ontwikkeld en een dertigtal wat luxer afgewerkte (en dus wat duurdere) units op de mooiste plek in het gebouw: de zesde en zevende etage aan de kant van de stad. Afgelopen jaar werd de laatste hand gelegd aan de ingrijpende renovatie van de cultuurhallen, onder in het gebouw.
Duurzaam
Bijna alle verouderde installaties zijn inmiddels gerestaureerd dan wel vernieuwd, waaronder de acht imposante liften in het gebouw. Verwarming en koeling vindt nu plaats via Sanergy, een ingenieus systeem van Warmte/Koude opslag, gecombineerd met bodemsanering. Er zijn nieuwe trafo's geplaatst voor de stroomvoorzieningen. Er is een nieuwe drinkwaterinstallatie aangelegd. Een moderne Sprinklerinstallatie in de cultuurhallen. De dakbedekking werd vernieuwd, waarbij op het hoogste dak zonnecellen zijn aangebracht voor opwekking van stroom. Op het laagste dak zorgt een moslaag voor het afvangen van fijnstof in de lucht. Jazeker, ook milieu en duurzaamheid kregen de volle aandacht in, om en op het Klokgebouw.
De Brabantse cultuurprijs
Het Klokgebouw is in 2010 genomineerd voor de Brabantse cultuurprijs in de categorie herbestemming van het Brabantse Culturele Erfgoed.